Historie, tradice a kultura v každé láhvi grappy Bertagnolli

Lihovar G. Bertagnolli

Původ lihovaru Bertagnolli, nositele četných ocenění za kvalitu výrobků, sahá až do roku 1870. Tehdy se majitelka jednoho z  největších podniků v severoitalské oblasti Piana Rotaliana, Giulia Kreutzenberg, provdala za Edouarda Bertagnolli, dědice zavedené farmaceutické firmy. Díky použití destilačních nádob, známých z farmaceutické praxe pod názvem alembik a technice tzv. mariánské lázně, původně používané renesančními alchymisty, kteří destilovanou látku ukládali do nádoby s vodou vložené do pece, aby tak zabránili přímému kontaktu látky s ohněm, se podařilo vyrobit destiláty nepřekonatelné kvality, jenž se okamžitě  stávají velmi oblíbenými a záhy se jim dostává oficiálního uznání a to když v roce 1886 habsburský dvůr ve Vídni udělil titul C.a K. dvorní dodavatel.

V současné době je firma svěřena dynamicky podnikajícím bratrancům Livii a Beppe, již čtvrté dynastii rodu Bertagnolli, kteří s nadšením pokračují v tom, co vždy bylo mottem tohoto podniku, tedy: Inovace s ohledem na tradici a výroba stále kvalitnějších destilátů.

Lihovar Bertagnolli se nacházi v kraji zvaném Piana Rotaliana, o které již Geothe hovořil jako o "nejkrásnější vinné zahradě Evropy".

Oblast chráněna horami má vnitrozemské klima s chladnými zimami, teplými léty a denními a nočními teplotními rytmy tolik příznivými pro dozrávání vinné révy. Na optimální dozrávání hroznů mají blahé důsledky i nivní půdy dané častými záplavami  v minulosti lemujících řek Adige a Noce.


DomůDomů

TOPlist