Lamponi alla grappa - Maliny s grappou 

 

250gr. malin
120gr. cukru
 60 ml vody
250 ml grappy Brunello di Montalcino Bertagnolli
1 vanilkový lusk
kůra z jednoho citronu

 

Jemně očistěte a omyjte maliny, pak je osušte papírovým ubrouskem. Uvařte vodu s cukrem na pánvi, aby jste získali ne příliš hustý sirup. Dejte pánev stranou a namočte v ní citrónovou kůru a půlku vanilkového lusku. Jakmile sirup zchladne, odstraňte kůru a vanilku. Maliny dejte do nádoby a zalijte sirupem, přilijte grappu Brunello di Montalcino Bertagnolli, hermeticky nádobu uzavřete a po několik minut jí třeste, následně nechte odležet.
Můžete podávat s čokoládovým dortem či s citrónovým sorbetem.

 


DomůDomů

TOPlist