Spalla d'agnello con patate alla grappa - Jehněčí plec s brambory na grappě

 

1,5 kg jehněčí plece
5 stroužků česneku
1 snítko rozmarýnu
½ cibule
2 snítka tymiánu
2 bobkové listy
2 vařené brambory se slupkou
50 g másla
100 g extra panenského olivového oleje
sůl a pepř
30 cl grappy
½ litru zeleninového vývaru

 

Osolte a opepřete maso a nechte ho osmahnout v pánvi po obou stranách s 50 g olivového oleje. Přidejte česnek, tymián, rozmarýn, bobkový list a cibuli a vložte do trouby na teplotu cca 180 ° C na 1 ½ hodiny. Občas vždy přilijte trochu zeleninového vývaru. Nakrájejte brambory na silnější plátky. V hrnci nechte rozpustit 50 g másla, 50 g olivového oleje a 30 cl grappy. Přidejte plátky brambor a pomalu je osmahněte. Maso vyjměte z trouby a nechte odpočinout asi 20 minut při 80 ° C. Objem omáčky se zmenší dokud se nestane více krémovou a nechá se projít sítem.


Restaurace Zur Rose, S. Michael / Eppan (BZ)


DomůDomů

TOPlist