Filetto di cervo avvolto in foglie di vte, marinato alla grappa di moscato con piccoliravioli di pasta strudel ai fichi - Jelení filet zabalený do vinných listů, marinovaný v grappě moscato s malými ravioli z fíkového štrůdlu

  1 cibule, 1 mrkev, 1 celer

  1/4 červeného vína, odrůda "Marzemino"

  1 sklenka grappa Moscato G. Bertagnolli řada "Kreutzenberg"

1 celý pepř, jalovcové bobule

1 lžíce extra panenského olivového oleje

1 stroužek česneku, 2 listy vinné révy

 

Z jeleního filetu odstraňte tuk a nakrájejte medailónky o 150gr. Marinujte jej s nasekanými celerem, mrkví, cibulí, celým pepřem a jalovcovými bobulemi. Položte jeden vinný list na filet a druhý vinny listt vložte pod filet. Polijte jej vínem "Marzemino"  a grappou a marinuje 48hod. Medailˇonek nechte okapat a osušte, osmahněte ho v pánvi s jedním stroužkem česneku, zabalte jej do vinného listu a pečte v troubě 8minut při teplotě 180°C. Mezitím připravte omáčku ve stejné pánvi, kde se připravoval jelení filet, přideje šálek marinády a zbylé části masa, sůl a pepř.

Vezměte fíky, oloupejte je a nakrájejte. Nechte zkaramelizovat lžíci cukru, přidejte fíky a flambujte s grappou Bertagnolli di Moscato "Kreutzenberg". Rozválejte na tenko těsto na štrůdl, naplňte připravenou vychlazenou směsí z fíků a těsto pak potřete žlouttkem. Pečte v troubě při 180°C po dobu 12min.

Restaurace Osteria Le Due Spade, Trento

 


DomůDomů

TOPlist