Anguilla magra del Lago di Garda in carpione alla grappa trentina - Úhoř říční z Lago di Garda marinovaný v Grappě Trentina

4 úhoři (cca 400gr)

1 celer, 2 mrkve, 1 pórek, 2 středně velké cibule, 1 stroužek česneku

tymián, šalvěj, bobkový list, koriandr, hřebíček,

extra panenský olivový olej

Grappa Trentina

bílé víno odrůda Nosiola

bylinky (majoránka, kopr, kerblík)

hladká mouka

Filé z úhoře osolte, opepřete a přidejte nasekané bylinky. Sroluje a spojte párátkem. Lehce obalte v mouce a orestujte na pánvi s extra panenským olivovým olejem. Nakrájejte cibuli, řapíkatý celer, mrkev, pórek, přidejte česnek, tymián a bobkový list, koriandr, hřebíček, pepř a sůl. Vševchno osmažte a přidejte víno Nosiola a Grappa Bertagnolli. Sundejte ze sporáku a nechte pomalu zchladit, dejte vše do hrnce a následně do ledničky na pár dní na teplotu jako zelenina. Podávejte nakrájené na plátky a ozdobte dle libosti.

Restaurace Fior Rock, Lon Vezzano (TN)


DomůDomů

TOPlist