Marinovaný losos v bylinkách, koření a Grappa Tramín

suroviny:

1 chlazený losos (cca 6-7kg)

250gr sůl krystalická, vyšší zrnitost

150gr cukr krystal

1ks citrón

5gr koriandr

50 gr pepř bílý/černý

1ks badyán

3 kuličky jalovce

2ks hřebíček

100gr kopr

200ml Grappa Tramin G. Bertagnolli

Postup:

Provedeme 4-5 diagonálních řezů na kůži lososa do hloubky 0,5cm aby se marináda dostala hlouběji.  Na drobno nakrájíme bylinky a posypeme rybu. Nastrouháme kůru z citronu, smícháme s cukrem a solí. Přidáme pepř, bobule jalovce a smícháme s Grappa Tramin. Dobře vše promícháme. 1/2 přendáme na talíř. Losos marinujeme 24hod, uložený v chladničce. Po vyjmutí dobře usušíme.


DomůDomů

TOPlist