Grappa stařená 4 položek

Grappa stařená
GRAPPA STAŘENÁ - grappa s označením "INVECCHIATA/VECCHIA"
Grappa, která byla nalahvována po 12-18měsíčním ZRÁNÍ V SUDU.
Grappa STRAVECCHIA (velmi stařená) a Riserva zrají více než 18 měsíců. Její barva, vůně a chuť závisí na typu a velikosti DŘEVĚNÝCH SUDŮ, ve kterých zrála.
Obecně platí, že čím delší zrání v sudu, tím jemnější projev grappy a také výraznější chutě a vůně. Jelikož dubové sudy pomalu propouští vzdušný kyslík přes stěnu sudu a tím se více zvýrazní organoleptické vlastnosti grappy.
Pro zrání se doporučuje dubové dřevo z francouzské oblasti LIMOUSINE, TRONCAIS, ALLIER. Vhodné jsou dubové sudy o objemu 225l z důvodu špatného řízení kvasného procesu.
Víno ležením v sudu získá ve vůni i chuti tóny po původním dřevě (vanilka, sladké taniny, smetana atd.) doplněné o tóny vypáleného vnitřního povrchu (karamel, pražená káva, čokoláda atd.). Proto se doporučuje podávat k DEGUSTACE GRAPPY S HOŘKOU ČOKOLÁDOU.

GRAPPY zařazené do této kategorie jsou z větší části vyrobeny pouze v LIMITOVANÉ SÉRII. RISERVA 1870 a RISERVA 140° byly vyvinuty k výročí založení lihovaru. CELEBRATION už svým názvem připomíná oslavu velmi povedeného produktu KORALIS. DECEM je poté vrcholem celého procesu staření u G. Bertagnolli. Jedná se o nejdéle uloženou grappu v dubových sudech.

TOPlist