E-shop 2 položek

  E-shop
Určitě každý z nás již zaslechl název grappa a možná i ochutnal.
Pojďme si říci více slov o pojmu grappy a její výrobě:

GRAPPA je alkoholický nápoj vyrobený destilací čerstvých matolin (vylisovaných vinných hroznů).
DESTILACE je metoda dělení kapalných směsí o různých bodech varu. Využívá se jak pro oddělení jednotlivých látek obsažených ve směsi, tak i jako metoda čištění kapalných látek. Jedná se o technologii známou již ze středověku, která je používána především ve výrobě alkoholických nápojů.
DESTILOVÁNÍ v závislosti na typu primární suroviny a druhu grappy, kterou chce lihovarník vyrobit, je mezi dostupnými systémy zvolen nejvhodnější alembik pro získání maximálního aromatického potenciálu z matolin
ALEMBIK se skládá ze dvou nádob - vařáku, ve kterém dochází k zahřívání kapaliny určené k destilaci a nádoby na jímání destilátu spojených trubkou. Destilační hlava neboli nálevkovitá trubka slouží jako chladič ke kondenzaci par.

TOPlist